Acum, că a venit vremea cvasi caniculară, noi deja visăm la concediu, la mare și la bălăceala din bazinul unui hotel. Ibiza, Caraibe… hmmm…
Dar concediul poate deveni un “coșmar” al manichiurilor și pedichiurilor, mai ales dacă alegem o vacanță mai lungă (2 săptămâni sau mai mult). Oare se poate păstra manichiura și pedichiura fresh și în sejurul de vară, la kilometri distanță de salon?
Nu te panica! Deja ne-am gândit și am venit multe trucuri și recomandări speciale pentru tine.

   

PASUL 1 – Alege manichiura și pedichiura potrivită de vacanță

Dacă îți dorești o manichiură/pedichiură care să se păstreze intactă (fără a se decoji și crăpa) îți recomandăm oja semipermanentă (o ojă special, extreme de durabilă). Pro-tip! Pentru o strălucire instantanee pe plajă, alegeți o culoare tropicală precum coraiul. Este o culoare care care se potrivește oricărei forme de unghie și… este foarte INSTA, mai ales dacă vrei să faci poze lângă piscină, în apa mării sau în nisip!
Dacă alegi o vacanță mai lungă de 2 săptămâni, pentru unghii perfecte îți recomandăm manichiura cu ONE STEP GEL (se poate aplica doar pe unghia naturală sau poți opta pentru construcție) peste care se aplică ojă semipermanentă (orice culoare ai alege). Combinația de gel acrilic și oja semipermanentă rezultă într-o manichiură super-rezistentă, care va rămâne perfectă ți în cele mai mârșave condiții.
       

PASUL 2 – Alegerea culorii potrivite

Trebuie să iei în considerare două lucruri, atunci când alegi culoarea unghiilor de vacanță: dacă va rămâne la fel de intensă și frumoasă după expunerea îndelungată la soare și dacă îți stă bine.
Este un lucru universal că soarele estompează culorile; să iei în considerare acest lucru dacă mergi în concediu la mare. Culorile deschise (cum ar fi rozul pal) ar putea să își piardă strălucirea și se pot decolora. Dacă vei sta mult la plajă sau în piscină (apa conține clor), îți recomandăm culori mai intense și mai închise – manichiura va rezista perfect! (Culorile nu se estompează de la un minut la celălalt, efectul este unul mult mai lent. Culoarea ojei semi va rezista mult mai bine ca oja simplă).
Culorile mai tari arată senzațional la soare și cub apă! Dacă îți petreci sejurul în locuri tropicale, alege culorile roșii cu subtonuri portocalii și rozuri tari. Poți alege și culori neon (sunt foarte trendy în fiecare vară): galbenul și albastrul neon sunt accesoriul perfect la orice ținută de vară. Verdele smarald este, de asemenea, o culoare superbă pentru a completa un look de vară.
Poți opta și pentru nail art cu sclipici, slider sau pietricele care să reflecte razele soarelui.
  

PASUL 3 – Nu uita să îți îngrijești unghiile

Tratează-ți unghiile ca pe cele mai delicate bijuterii.
În concediu trebuie să fii foarte atentă să folosești protecție solară. Toate aceste creme și sprayuri, pe lângă apă și soare pot afecta manichiura: oja se poate coji, sau decolora. Ai grijă să nu lași creme pe suprafața unghiilor. Șterge-ți mâinile cu un prosop sau… spală-le cât de des poți, să protejezi manichiura de orice efecte nocive.
Dacă vei petrece mult timp în apă, usucă-ți mâinile bine după înot și aplică ulei de cuticule cât de des poți, pentru a-ți păstra cuticula moale și hidratată.
Uleiul de cuticule este fantastic. Îți va hidrata și unghiile, asigurând o manichiură de lungă durată!
    

Voi unde vă pregătiți să mergeți în concediu?

Ne vedem săptămâna viitoare!

Până atunci, stay safe și unghii frumoase!

Cheers!