Preferințele pentru o manichiură impecabilă este evidentă cel puțin din epoca victoriană, obsedată de puritate. Chiar și Doamna Bovary, Emma, avea o manichiură incontestabilă și de invidiat: “Charles fu surprins de albeaţa unghiilor ei. Erau lucioase, ascuțite la vârf, mai curate decât fildeşurile de Dieppe şi tăiate în formă de migdală.”


Iar acum, cu sezonul de nunți și preferința pentru manichiura franțuzească este în… ascensiune. Dar Știați că nu este nimic franțuzesc la această manichiură? Când vine vorba de originea specifică a acestei tendințe, toate drumurile duc la Jeff Pink, fondatorul brandului american Orly.
A fost odată ca niciodată… pe la mijlocul anilor 70 Pink a fost rugat de un regizor de film să “inventeze” o manichiură care se potrivește cu orice ținută a actrițelor (fără a mai fi nevoie să fie schimbată odată cu costumele). Practica de a aplica creion alb dermatograf sub unghie a mai fost folosită și efectul instantaneu l-a inspirat: a știut imediat că aplicarea ojei albe pe vârful unghiei va avea același efect strălucitor. “Am și cumpărat 1 galon (aproximativ 3.7 litri) de ojă albă pentru a picta vârfurile și ojă roz, bej și pink pentru restul unghiei”, povestește Jeff Pink în interviul acordat revistei The National.

The Natural Nail Kit, cum la numit, a fost un adevărat succes la Hollywood, astfel studiourile de film au reușit să economisească o groază de bani cheltuiți pe manichiuri. Jeff povestește că regizorul filmului (în care a apărut prima dată acest tip de manichiură) a considerat că Pink merită un Oscar pentru manichiura-minune.
Tendința a ajuns și pe podiumurile din Paris și succesul a fost (cel puțin) la fel de mare precum cel cinematografic.

Ce trebuie mai mult pentru succes? Un nume “răsunător”, iar acesta a venit în timpul unui zbor către Los Angeles: ce ar fi dacă acest tip de manichiură s-ar numi manichiură franțuzească (sau French manicure). Orice care are în denumire ceva francez este destinat succesului. Și nici cu numele nu a dat greș. Iar această manichiură este chic și sofisticat, la fel ca femeile galice.
Barbra Streisand a devenit fanul înfocat al acestei manichiuri, purtând culorile pe unghii extrem de lungi. Și nu a renunțat nici până azi – nici la unghiile lungi, nici la French!

Ne vedem săptămâna viitoare!

Până atunci, stay safe și unghii frumoase!

Cheers!