Cât timp îmi ia să aleg o culoare pentru manichiură? Mai de mult dura mult mai mult, dar am învățat că aceste decizii se iau din timp, chiar de acasă.

De obicei, aleg culoarea în funcție de starea de spirit. În zilele când mă simt feminină (sau doresc să îmi impresionez iubitul) aleg roșu, dar preferatul meu este vișiniu. Deoarece unghiile mele cresc foarte repede, alegerea optimă ar fi bejul sau alte nuanțe de nude (normal, alese corespunzător culorii pielii). Când sunt nebunatică… alegerea perfectă este un nail art la fel de nebunatic și rebel.

S-a studiat mult subiectul (nu, nu doar de cercetătorii britanici) și s-a dovedit că atracția unei persoane pentru anumite nuanțe de culori, poate dezvălui multe despre personalitatea sa. Se pare că există o adâncă “psihologie”  culorilor. Să vedem, tu unde te încadrezi!

ADDICTED TO BLACK
Dacă ai ales negrul ești… CREATIVĂ. Ești tipul de persoană care gândește neconvențional (outside the box, cum se spune mai nou pe meleagurile noastre). E nevoie de o doză mare de încredere în sine pentru a purta negru pe unghii. Este extrem de chic să ai o manichiură frumoasă, all black: denotă putere, dârzenie, rebeliune.

KEEP CALM & ORANGE AWAY
Ai ales portocaliu, deci ești… IMPULSIVĂ. Nu te temi să fi în centrul atenției și îți place ca lumea să se învârtă în jurul tău. Ești o fire explorativă, prietenoasă și generoasă. Ești o persoană extrovertită și îți place să fii înconjurată de prieteni și familie.

WHEN IN DOUBT, WEAR RED
Ai unghiile roșii, deci ești… PUTERNICĂ. Decenii întregi roșul a fost cea mai populară ojă. Nici nu e de mirare. Roșul este culoarea divei încrezătoare, care devine centrul atenției cu forța și îndrăzneala ei. Alege această culoare dacă vrei ca unghiile tale să atragă toate privirile. Culoarea unghiilor ne dezvăluie că ești cochetă și sofisticată în același timp, o fire pasională cu o puternică dorință de aventură.

PINK IS NOT JUST A COLOR… IT IS AN ATTITUDE
Roz! Ești o fire… ROMANTICĂ. Ești feminină, chic și sofisticată. Ești o fire spontană și ai încredere în sine. Totuși, în cazul tău această latură puternică este echilibrată de o feminitate sofisticată.
https://youtu.be/ZfbBqBOSXlU

DON’T WORRY, BE PURPLE
Ai ales mov sau violet, ești… GINGAȘĂ.
Movul/violetul sunt culorile cel mai des asociate cu regalitatea. Dacă alegi nuanțe mai deschise de mov, te caracterizează grațioasă și feminină. Nuanțele mai închise aduc în prim-plan o personalitate artistică, creativă.

WINE NOT!?
Burgundy? Vișiniu? Ești… SOFISTICATĂ.
Ai un rafinament matur și îți plac provocările. Ești o persoană care nu se sperie de deciziile importante. Ești sexy, cochetă, o combinație perfectă între clasic și modern.

IF THERE IS A FUTURE, IT WILL BE GREEN
Dacă ai ales verdele ești… CALMĂ.  Ești generoasă, și transmiți un sentiment de liniște.

THE SKY, THE SKY BEYOND THE DOOR IS BLUE
Ai manichiură albastră, ești… de ÎNCREDERE. Ești o persoană stabilă. Îți place distracția, îți place să experimentezi și ești plină de entuziasm.

CREATE YOUR OWN SUNSHINE
Ai ales galben, deci ești… JOVIALĂ. Această culoare te bine dispune, îți dă energie. Ești spontană și emani o căldură naturală.

IN THE BEGINNING IT WAS ALL WHITE
Albul denotă INOCENȚĂ. Ești o femeie încrezătoare și elegantă.

THERE’S SO MUCH GREY TO EVERY STORY
Unghii gri, deci ești… MODERNĂ. Ești o persoană educată și citită.

IN THIS METALLIC AGE… DREAM!
Dacă preferi manichiurile metalice, în tonuri calde, înseamnă că ești o femeie MODERNĂ și foarte fashion-forward.
Preferi tonurile reci metalice? Ești… CURAJOASĂ și îndrăzneață. Iar sezonul acesta tot ce este argintiu este super-trendy!

PARDON MY FRENCH MANICURE!
Nu îți place să porți culori? Preferata ta este manichiura franțuzească? Ești… STYLISH într-un mod conservator. Ai acel ceva “glam”, dar care rămâne întotdeauna elegant și sofisticat.

All in all… mi s-a părut distractivă analiza psihologică în funcție de culoarea ojei. Dar voi nu vă sfiiți să alegeți ce vă place sau ce vi se potrivește. Chiar dacă nuanța voastră preferată nu este cea mai “la modă”, important este ca voi să vă simțiți bine. De ce nu le-ați alege pe toate!?

Ne vedem săptămâna viitoare!

Până atunci, stay safe și unghii frumoase!

Cheers!