„O poză face cât o mie de cuvinte”, auzim asta adesea. Iar în domeniul nail art pozele sunt adevărata carte de vizită. Pozele reușite pot „vinde” un tehnician – fără alte reclame. Doar dacă ești model de mâini (sau ai degete lungi și subțiri cu unghii naturale superbe), atunci pozele vor ieși perfecte; altfel… degetele pot arăta „grăsuțe”, policele (degetul mare) stă întotdeauna în cale, degetul mic parcă „zboară”. Nimeni nu are mâini perfecte (cu excepția modelelor). Deci, ne-am făcut bagajul și am plecat să descoperim secretul pozelor perfecte.

 • Știm că sună repetitiv, dar cel mai important „ingredient” este lumina bună. Acesta este o regulă universală dar, în cazul fotografierii manichiurilor și pedichiurilor, vei avea nevoie de o bună sursă de lumină uniformă. Iubim pozele făcute afară, la lumină naturală, dar vremea ne mai joacă feste: plouă, e înnorat, e frig etc. În acest caz, dacă nu dispui de un „photo booth” cu reflectoare, poți folosi lampa de la masă, cu condiția să aibă bec rotund și cu lumină rece. Ai mare grijă să nu ai umbre caraghioase care să îți strice munca. Sfatul nostru? Folosește un fundal alb. Cu siguranță va scoate în evidență orice manichiură!
 • Nu uita să cureți cu atenție lentila (fie folosești un smartphone, fie folosești un aparat de fotografiat). Mâzgăleala de pe lentila NU este un filtru care îți va aduce multe like-uri.
 • Nu îți recomandăm folosirea zoom-ului și blitz-ului (flash-ului). Zoom-ul va strica claritatea pozelor, iar blitz-ul se va reflecta pe unghii, stricând poza. Pozează unghiile din unghiuri și distanțe diferite. Fă cât mai multe poze, iar apoi alege-le pe cele perfecte!
 • TLC (tender love and care) pentru mâini: nu te grăbi și asigură-te că pielea mâinilor și picioarelor este sănătoasă și hidratată. O piele radiantă va rezulta în poze perfecte. Pe lângă toate acestea, ai grijă ca pielea să fie curată și uscată, asigură-te că uleiul de cuticule a intrat complet în piele (uleiul va reflecta lumina și va arăta ciudat în poze), că ai șters toate urmele de material de pe degete.
 • Cum să poziționezi mâinile? Sincer, noi ne-am cam plictisit de clasica fotografie „o mână peste cealaltă”, astfel încercăm să găsim poziții noi și cool pentru pozele noastre. Poziționează degetele uniform și echilibrat în cadru, cu focus pe unghii, pentru a avea o poză clară cu modelul manichiurii/pedichiurii. Ba, mai mult, introdu obiecte decorative în cadru (sau chiar obiecte vestimentare sau bijuterii) – fie le alegi să se asorteze cu manichiura, fie să fie în contrast cu acesta, nu uita că accentual trebuie să fie pe unghii și nu pe decor.
 • Folosește rezoluția maximă pentru a obține cele mai bune cadre. Ai grijă, să nu îți tremure mâna: dacă nu reușești să stabilizezi imaginea, mai bine folosește un tripod (nu ai nevoie de nimic mega scump, ci doar să se potrivească formatului telefonului/aparatului tău).
 • Dacă nu te mulțumești cu atât, poți folosi opțiunea de background blurry (cadrul secundar este încețoșat). Camera ta nu are ceastă opțiune? Nu te speria! Sunt nenumărate aplicații gratuite, atât în App cât și în Play Store.
 • Unghiuri și distanțe diferite. În funcție de ce vrei să scoți în evidență, te poți juca liber: încearcă să pozezi fie de mai aproape, fie de mai departe, din diferite unghiuri și cu diferite încadrări. Lumina trebuie să fie constant și în spatele aparatului foto.

 • Nu încărca poza cu elemente inutile. Pozele trebuie să fie curate cu focus pe nail art.
 • Inspiră-te de la artiști cunoscuți sau de pe Pinterest/Instagram. Caută tutoriale pe Youtube/Google. Cu siguranță, cu exercițiu și perseverență, îți vei găsi propriul stil.
 • Editarea. Dacă doar un mic detaliu strică poza, editează liniștit(ă). Nu trebuie să fii expert grafician, o aplicație precume Facetune2 (un fel de Photoshop for dummies) te va ajuta enorm.

 

Cel mai important sfat al nostru: nu renunța dacă primele încercări se vor dovedi mai puțin reușite! Exercițiul face expertul! Poți să ne lași pozele tale în comentariu și te vom ajuta să îți îmbunătățești abilitățile de fotograf!

Pentru mai multe tips & tricks, citește articolul nostru aici.

Ne vedem săptămâna viitoare!

Până atunci, stay safe și unghii frumoase!

Cheers!