Nail Art Exclusive Studio

Blog - Nail Art Studio Siguranță și sănătate la salonul de manichiură și pedichiură – 2

Siguranță și sănătate la salonul de manichiură și pedichiură – 2

După cum v-am promis, revenim cu forțe noi pe blog și continuăm ”polemica” sterilizării.

 

Instrumentele (cum ar fi forfecuțele, instrumentele pentru cuticulă și toate celelalte instrumente din metal) trebuie să treacă printr-un proces de sterilizare pentru a asigura o curățate și dezinfectare conform standardelor.

De ce este într-atât de importantă sterilizarea? După folosire, celule din piele, bacterii și viruși care pot cauza infecții, rămân, în mod obișnuit, pe ustensile. Dacă esteticianul nu sterilizează instrumentele, sănătatea clienților poate fi pusă în pericol.

Fiecare specialist este responsabil pentru sterilizarea propriilor ustensile.

Procesul de sterilizare este unul complex:

  • Dezinfectarea – procesul de eliminare a bacteriilor de pe suprafețele instrumentelor folosite pentru manichiură și pedichiură
  • Pre-sterilizarea – procesul de îndepărtare a murdăriei și uleiurilor de pe instrumentele folosite
  • Sterilizarea – procesul de distrugere completă a microorganismelor (de toate tipurile) care se găsesc pe suprafața sau interiorul instrumentelor folosite
  • Curățarea suplimentară – acesta include dezinfectarea mâinilor clienților, precum și a suprafețelor de lucru.

Parcurgerea acestor pași este esențială!

Știți cum funcționează sterilizatoarele clasice (pupinel, autoclav)? Simplu! Este o mașinărie care utilizează presiunea și aburi pentru a încălzi aerul din interior la o temperatură într-atât de ridicată încât microorganismele și sporii de toate tipurile să se distrugă. Aceste microorganisme sunt cunoscute de cei mai mulți oameni ca și germeni (bacterii, viruși, ciuperci, parazite care pot cauza infecții). Sporii sunt microorganisme mai “antrenate”, care rezistă și în condiții mult mai extreme, dar nu ai nicio șansă, dacă aceste condiții extreme sunt menținute pentru o perioadă mai lungă.

Odată pornită această mașinărie, aburul este ”împins” în compartimentul unde sunt instrumentele. Cum aburul umple acest compartiment, presiunea și temperatura cresc. Cele mai multe sterilizatoare sunt setate a se încălzi la minim 121 grade Celsius. Din cauza temperaturii ridicate ”organele interioare” ale microorganismelor nu mai pot funcționa, astfel ele în câteva minute vor fi distruse. După funcționare, temperatura este scăzută, presiunea eliberată, totul revenind la normal (temperatura camerei). Instrumentele sterilizare trebuie depozitate în cutii sigilate, rămânând sterile până la folosire.

Considerăm că sănătatea clienților noștri este cea mai importantă, tocmai de aceea noi avem o sală de sterilizare – un fel de purgatoriu al instrumentelor deja folosite. ”Uneltele” folosite pentru manichiuri frumoase sunt curățare aici pentru a fi gata pentru alte manichiuri sclipitoare.

 

Săptămâna viitoare revenim cu alte articole. Până atunci, stay safe și unghii frumoase!

Post a Comment

twelve − two =

z
Contact